Inschrijving The Next! 2021 gesloten

De inschrijving voor The Next! 2021, de tweede editie van de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten, is gesloten. Zowel nieuw talent als gevestigde makers konden t/m 15 maart 2021 een projectvoorstel indienen.

Winnaar van The Next! 2020 Gavin-Viano voor zijn projectplan Ach Mijn Wederhelft, temidden van genomineerden Akram Asaam en Olivia Reschofsky van MOHA

Panel The Next! 2021

De beoordeling van de inzendingen en uiteindelijke keuze van de winnaar is in handen van een onafhankelijk en kundig panel bestaande uit Hanneke Groenteman, Liet Lenshoek van Likeminds, J├Ârgen Tjon A Fong van Urban Myth, actrice Mariana Aparicio Torres en DNA Next!-bestuursvoozitter Jeroen Pliester.

VOOR MAKERS

The Next! is voor makers die op vernieuwende wijze diversiteit in welke vorm dan ook met hun voorstel representeren en die daarmee het verschil kunnen maken. Dat kan gaan over verschillende culturele perspectieven of andere vormen van diversiteit en inclusiviteit, maar ook over de rol van theater in een wereld die snel verandert. Zowel nieuw talent als gevestigde makers die een nieuwe weg willen inslaan konden een voorstel indienen. In juli 2021 wordt de shortlist bepaald waarna de bekendmaking en uitreiking eind augustus 2021 plaatsvindt.

MEER WETEN?

Meer informatie over The Next! en over de voorwaarden staat hier