Shortlist 2023 bekend!

De genomineerden voor The Next! 2023 zijn bekend. Het panel, onder nieuw voorzitterschap van actrice Helen Kamperveen, heeft uit veel originele en inspirerende inzendingen vier genomineerden gekozen. Op 25 september wordt de winnaar in de Tolhuistuin bekend gemaakt.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
– Chez Bricktop van Claron McFadden
– Mama’ku van Cheroney Pelupessy
– The Indonesian Dialogues van Sven Peetoom
– Waanzien van Mouna Laroussi
De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van maximaal € 25.000,- dat bijdraagt aan de totstandkoming van het nog te produceren project.

Met de klok mee: Mouna Laroussi, Claron McFadden, Sven Peetoom en Cheroney Pelupessy.
Fotografen: Ruud Pos, Erik de Jong, Kasper van Alphen en Christina Seminskaja.

Voorstellen
Via de social mediakanalen van DNA Next!, de initiator van The Next!, worden de genomineerden en hun plannen in de komende weken aan het publiek voorgesteld. Op deze pagina vind je vast een korte introductie.
De uitreiking van The Next! 2023 vindt 25 september plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. 

Panel
Het panel, onder leiding van actrice Helen Kamperveen, bestaat uit theatermaker en actrice Mariana Aparicio, Jörgen Tjon A Fong – directeur van De Kleine Komedie, Maarten van Hinte – creatief directeur van RIGHTABOUTNOW INC. en nieuw bestuurslid van DNA Next! Rola Nassár.

Foto: Anne van Zantwijk – Het panel vlnr: Helen Kamperveen, Rola Nassár, Jörgen Tjon A Fong, Mariana Aparicio en Maarten van Hinte.