Shortlist 2022 bekend!

Op woensdag 31 augustus 2022 wordt alweer de derde editie van The Next!, de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten uitgereikt in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Het panel heeft, onder voorzitterschap van Igone de Jongh, uit veel rijke en inspirerende inzendingen vier genomineerden gekozen.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
– Black Opera Rotterdam van Monique Dikmoet
– Cyborg DNA van Robin Nimanong
– House of strength van Roshanak Morrowatian
– JAH! Van Dalton Jansen
De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van maximaal 25.000 euro dat bijdraagt aan de totstandkoming van het nog te produceren project.

Voorstellen
Via de social mediakanalen van DNA Next!, de initiator van The Next!, worden de genomineerden en hun plannen in de komende weken aan het publiek voorgesteld. Op deze pagina vind je vast een korte introductie.
De uitreiking van The Next! 2022 vindt 31 augustus plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. 

Panel
Igone de Jongh is sinds deze editie de nieuwe panelvoorzitter van The Next! en volgt hiermee Hanneke Groenteman op die deze rol twee jaar vervuld heeft. Ook kent het panel twee nieuwe leden voor dit jaar, kunstenaars en filmmakers Quirine Racké & Helena Muskens. Verder bestaat het panel uit Jörgen Tjon A Fon, directeur van De Kleine Komedie, theatermaker en actrice Mariana Aparicio Torres en Jeroen Pliester, voorzitter van DNA Next!

Panel The Next! 2022