Roshanak Morrowatian

De van oorsprong Iraanse Roshanak Morrowatian (1989) werkt als danseres, choreografe en actrice met haar basis in Maastricht. Ze behaalde haar bachelor en master in dans aan de Folkwang Universiteit in Essen (D) en danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Als actrice speelde ze de hoofdrol in de film Arezo van Wiam Al-Zabari en in Aussi fort qu’une bête, aussi libre qu’un dieu van Julie Sando en ze speelde in Sous d’autres cieux van theatermaker Maëlle Poésy.

Fotograaf: Afagh Morrowatian

Als choreografe creëerde ze samen met Foteini Papadopoulou Hips don’t lie en samen met Sarah Waelchli Walk to the 10. Ook choreografeerde ze in de danstheaterproductie Die kahle Sängerin van Roderik Van der Straeten en ze creëerde Melt (2018) en Sweet Surrender (2019) met dansstudenten op het schrit_tmacher Festival in Aken en Kerkrade.

In 2019 creëerde ze de solo Polished waarvoor ze samen met Mami Izumi de BNG Bank Dansprijs 2020 won. In 2020 won Roshanak tevens de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. In 2021 gingen haar producties Sister en Kites in première en richtte ze haar eigen dansgezelschap Rover op. Roshanak is tevens docent beweging aan de Toneelacademie Maastricht. (bron: VIA ZUID)

Meer informatie:
www.rover.company