Robin Nimanong

Geïnspireerd door hun eigen identiteit als queer en bi-cultureel ontwikkelt Robin Nimanong zich als jonge maker. De danskunstenaar stelt als doel ongehoorde stemmen luid te laten klinken, in strijd tegen paradigma’s en stereotypen. Ook wil Robin via hun performances meer begrip voor elkaar teweeg brengen. Hen danste eerder onder andere bij Batshevas Ensemble, Ivgi & Greben, SHIFFT en Nicole Beutler.

Fotograaf: Mike Ivnitsky

In 2020 won Robin de ‘Next Best Fringe Award’ met de dansfilm APHRODISIAC II: een residentietraject bij ICK Dans Amsterdam. Hierdoor kreeg hen een plek en de coaching om het artistieke experiment van APRHODISIAC  II verder te ontwikkelen tot een gloednieuwe versie; Bodyscan 223. Bij ICK wil Robin zich verder ontwikkelen als jonge danser en de educatieve laag van hun werk als maker vergroten, met als doel: het versterken van queer-representatie in performance.

In Bodyscan 223 worden tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep genomen.

Platform Embrace
Robin verbindt hun makerschap met Embrace. Embrace is een zelfzorg platform dat thema’s rond inclusiviteit en diversiteit onder de aandacht brengt. Embrace suggereert over een nieuwe toekomstige wereld via dansvoorstellingen en workshops, via kunst en educatie. In onder andere het theater, buurthuizen of op roze ouderen bijeenkomsten. Embrace is een queer ontdekkingsreis over identiteit en acceptatie. Op de dansacademie Artez heeft Robin als maker en dansdocent kunnen werken met de dans studenten. Zij gingen een creatief proces aan in de studio, maar volgde ook een workshop van grafisch ontwerpster Saskia de Vries over technologie, evolutie en face filters. Het gehele proces had 3 belangrijke eigenschappen:
– Future Forward Thinking, zo werd er gelezen en een dialoog gehouden
over queer theorie.
– Soft Skills, er was een duidelijke en empathische vorm van communicatie.
– Long Life Learning processes, iedereens persoonlijke proces werd omarmt en niet in een hokje geplaatst.

Via Embrace gaat Robin het komend jaar zich verder ontwikkelen, als maker ‘met een educatieve en queer focus. En naast een nieuwe creatie zal hen een nieuwe interactieve workshop creëren gericht op jongeren.

Voor meer informatie zie:
www.nimanong.com
www.Embrace.Education