Maak kennis met het Panel van The Next! 2021

DNA Next! gaat op zoek naar talent in de podiumkunsten dat diversiteit en inclusiviteit in de meest brede zin van het woord representeert. Hiervoor is The Next! in het leven geroepen, een stimuleringsprijs van max. 25.000 euro. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door een onafhankelijk Panel.

Hanneke Groenteman is Panelvoorzitter van The Next! en buigt zich over de inzendingen samen met Liet Lenshoek van Likeminds, Jörgen Tjon A Fong van Urban Myth, actrice Mariana Aparicio Torres en DNA Next!-bestuursvoozitter Jeroen Pliester.

“Onze wereld wordt steeds groter en diverser. Tegelijk moeten veel groepen nog hard knokken voor een gelijkwaardige plaats in de samenleving. Daarom is het zo urgent om diversiteit en inclusiviteit in de volle breedte te stimuleren. DNA Next! wil vanuit het theater het verschil maken, zowel voor theatermakers als publiek. Ik ben er trots op om als panelvoorzitter voor de tweede keer The Next! te mogen uitreiken en kijk enorm uit naar de inzendingen. Hopelijk krijgen we er een hele lastige taak aan om een keuze te maken!”

Hanneke Groenteman

Maak kennis met het Panel

Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman, Panelvoorzitter van The Next! Foto: Rogier Veldman
foto Rogier Veldman/Hollandse Hoogte

Jörgen Tjon A Fong

Jörgen Tjon A Fong, lid Panel stimuleringsprijs The Next!

Liet Lenshoek

Foto: Casper Koster

Mariana Aparicio Torres

Foto: Bowie Verschuren

Jeroen Pliester

Jeroen Pliester, lid Panel stimuleringsprijs The Next!