Nieuwe voorzitter DNA Next!

Na 12 jaar neemt Jeroen Pliester als bestuurder afscheid van DNA Next!. Na 8 jaar voorzitterschap draagt hij per 6 september het stokje over aan Rola Nassár.

Jeroen trad destijds toe tot het bestuur van voormalig theatergezelschap De Nieuw Amsterdam (DNA), wat onder zijn leiding is omgevormd tot DNA Next!; een stimuleringsprijs waarbij uit wordt gegaan van talentontwikkeling en diversiteit in de meest brede zin van het woord.

“Het waren 12 enerverende jaren, waarbij de omslag van theatergezelschap naar stimulering van talent via stimuleringsprijs The Next! een keerpunt was van oud naar nieuw. Een natuurlijk vervolg, na afscheid van onze toenmalig artistiek leider”, aldus Jeroen. “De samenwerking zoeken met gelijkgestemden, vakmensen uit het brede veld van de podiumkunsten is de kracht van onze activiteiten. De basis blijft het spotten en stimuleren van talent, dat durft voorop te lopen in een diverse en inclusieve omgeving, waarbij DNA Next! meebeweegt met de tijdgeest. Ik heb er alle vertrouwen in dat Rola met haar kennis, ervaring en netwerk kan bijdragen aan de belangrijke volgende fase.”

Rola Nassár en Jeroen Pliester

Met Rola heeft DNA Next! een passende nieuwe voorzitter. Rola werkt al ruim 20 jaar, in zowel binnen- als buitenland, in de kunst- en cultuursector. Ze ontwikkelt kunstprojecten en geeft advies op het gebied van strategie, ontwikkeling, diversiteit en inclusie. Naast adviescommissies nam ze al op jonge leeftijd plaats in verschillende Raden van Toezicht, zoals bij Cosmic Theater, het MC Theater, Dancing on the Edge en Women Inc.

Rola Nassár: “Ik wil Jeroen bedanken voor zijn onvermoeibare inzet de afgelopen jaren en kijk ernaar uit om als nieuwe voorzitter van DNA Next! de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van The Next!. Met oog voor de legacy van Rufus Collins en Henk Tjon, de oprichters van DNA, wil ik graag met het team werken aan de continuïteit, impact en zichtbaarheid van de stimuleringsprijs, zodat steeds meer nieuw talent toegang krijgt om zich met behulp van The Next! te blijven ontwikkelen.”

Ook neemt, na 8 jaar penningmeesterschap, Taco Lens afscheid. Hij was met hart voor de missie verantwoordelijk voor het financieel beheer van de stichting.