Monique Dikmoet

Als storyteller houdt Monique zich op dit moment bezig met vier projecten
tegelijkertijd. Deze projecten tonen Monique’s veelzijdigheid als filmmaker,
educator en concept creator werkzaam op het snijvlak van film, theater en
technologie. Ze put graag put uit de bronnen van haar brede culturele
werelden om bewustwording te creëren van de rijke samengestelde pluriforme Nederlandse samenleving. Die samenleving exploreert en exploiteert ze vooral op kunstzinnige wijze.

Tot juli 2021 werkzaam in een dubbele functie als docent en filmmaker, hakte ze daarna de knoop door om zich voortaan puur te focussen op haar creatieve kant. Dit doet zij door middel van het schrijven en ontwikkelen van film, televisie en theater concepten. En daarbij zoekt zij de samenwerking met andere organisaties en educatieve instellingen, want ‘no man is an island’.

In 2020 heeft zij samen met oudste zoon Tyrone, maker in movement, dans en film, de eerste stappen gezet met de realisering van de korte film 8:46 Of Your Time over racisme en politiegeweld. Deze samenwerking zetten zij voort in hun eigen stichting Skyline Foundation.

8:46 Of Your Time
Deze film leverde Tyrone de nominaties op voor beste korte film en beste regisseur voor the Hague Film Festival.

Een ander groot project dat ze nu samen qua thematiek en technologie
verkennen, is de hiphop opera BOR over het Rotterdamse slavernij- en
koloniale verleden. Deze hiphop opera is een multimediale theatervoorstelling met een holografische set design, waarbij de link wordt gelegd tussen het Rotterdamse slavernijverleden en haar migranten. Een beladen onderwerp gekanaliseerd in een kunstdisciplinaire vorm om zodoende de dialoog aan te gaan.

Voor meer informatie:
www.instagram.com/skyline.foundation
Linkedin Monique Dikmoet