Mariana Aparicio Torres

Als theatermaker en actrice weet Mariana hoe belangrijk het is om vrijuit te onderzoeken; om je ideeën de ruimte te geven en zo erachter te komen wat de zeggingskracht is. Blijven proberen, elke keer opnieuw, hoe spannend het ook is.

Met The Next! hoopt zij talent in alle vormen, combinaties, leeftijden en expertises te stimuleren om hun plan daadwerkelijk een kans te geven. Deze (geld)prijs kan het sluitstuk zijn en tegelijk het begin van een essentiële beweging voor zowel de kunstenaar zelf als de kunsten binnen de maatschappij.

Mariana Aparicio Torres maakt deel uit van het acteursensemble van Het Nationale Theater. Voor 2019 speelde ze bij diverse gezelschappen in de kleine en grote zaal, vertrekkend vanuit improvisatie of bestaand repertoire en in diverse stijlvormen. Haar verscheidenheid kenmerkt zich door een altijd aanwezige urgentie in haar spel. In 2021 creëert ze de tijdelijke tentoonstelling (ont)SPUL(len). Later in het seizoen zal ze te zien zijn in de rol van Yerma in het gelijknamige stuk onder regie van Eline Arbo.