Jeroen Pliester

Jeroen Pliester, bestuursvoorzitter van DNA Next!, is in alles gericht op het verbinden van mensen en idee├źn, over grenzen heen. Dat doet hij als ondernemer en maatschappelijk en cultureel bestuurder. In een snel veranderende wereld probeert hij mensen te stimuleren net wat anders tegen zaken aan te kijken om zo tot een vernieuwende aanpak en oplossingen te komen. Hij heeft een grote passie voor kunst en cultuur. Daarin vindt hij inspiratie voor al zijn activiteiten. De kunst en cultuur kan volgens hem oneindig veel meer betekenen voor zakelijke en maatschappelijke uitdagingen.

Pliester is naast bedrijfsadviseur onder meer mede-oprichter van een design bedrijf, dat stedelijk erfgoed promoot via onderscheidende Dutch Design-objecten. Hij is ook bestuurder/voorzitter voor meerdere non-profit organisaties, zoals bijvoorbeeld de Nationale Hannie Schaft Stichting, die opkomt voor vrijheid en tegen uitsluiting, met nationaal verzetsicoon Hannie Schaft als inspiratiebron.

Samen met de andere bestuursleden van DNA Next! is hij de initiator van de nieuwe koers van het gezelschap, dat als de missie heeft diversiteit en inclusiviteit in de meest brede zin in theater en samenleving te stimuleren.