Inschrijving The Next! 2022 geopend!

De inschrijving voor The Next! 2022, de derde editie van de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten, is geopend! Zowel nieuw talent als gevestigde makers kunnen t/m ma 14 maart 2022 een projectvoorstel indienen.

Winnaar van The Next! 2021: hiphop-theatercollectief DIEHELEDING met hun projectplan TUPAC over het werk en leven van de wereldberoemde rapper Tupac Shakur.

Panel The Next! 2022

De beoordeling van de inzendingen en uiteindelijke keuze van de winnaar is in handen van een onafhankelijk en kundig panel met een roulerende bezetting. De vaste kern bestaat uit Jörgen Tjon A Fong van De Kleine Komedie, theatermaker en actrice Mariana Aparicio Torres en een bestuurslid van DNA Next! Daarnaast worden elk jaar beoordelaars uit verschillende disciplines of achtergronden uitgenodigd om in het panel plaats te nemen. Op dit moment wordt nog gezocht naar deze nieuwe panelleden.

VOOR MAKERS

The Next! is voor makers die op vernieuwende wijze diversiteit en inclusiviteit in welke vorm dan ook met hun voorstel representeren en die daarmee het verschil kunnen maken. Verschil in een wereld die zich kenmerkt door diversiteit in de breedste zin van het woord. Een diverse samenleving, waarbij er plek is voor iedereen, is een rijkere samenleving. Of het nu gaat over zaken als afkomst, opleiding, leeftijd, gender, lichamelijke beperkingen, mainstream of niche: alleen samen kunnen wij het verschil maken. En podiumkunsten kunnen en moeten hier een belangrijke rol in spelen. Zowel nieuw talent als gevestigde makers die een nieuwe weg willen inslaan kunnen een voorstel indienen. In mei 2022 wordt de shortlist bepaald waarna de bekendmaking en uitreiking in juli van dat jaar plaatsvindt.

MEER WETEN?

Meer informatie over The Next! en over de voorwaarden staat hier

**************