Inschrijving The Next! 2023 gesloten

De inschrijving voor The Next! 2023, de vierde editie van de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten, is nu gesloten. Zowel nieuw talent als gevestigde makers konden t/m vrijdag 31 maart 2023 een projectvoorstel indienen.

Uitreiking The Next! 2022 met alle genomineerden: Roshanak Morrowatian, Robin Nimanong, Monique Dikmoet en Dalton Jansen.

Panel The Next! 2023

De beoordeling van de inzendingen en uiteindelijke keuze van de winnaar is in handen van een onafhankelijk en kundig panel met een roulerende bezetting. De vaste kern bestaat uit Jörgen Tjon A Fong, directeur van De Kleine Komedie, theatermaker en actrice Mariana Aparicio Torres en een bestuurslid van DNA Next! Daarnaast worden elk jaar beoordelaars uit verschillende disciplines of achtergronden uitgenodigd om in het panel plaats te nemen. Zie hier voor meer info over panelleden.

VOOR MAKERS

The Next! is voor makers die op vernieuwende wijze diversiteit en inclusiviteit in welke vorm dan ook met hun voorstel representeren en die daarmee het verschil kunnen maken. Verschil in een wereld die zich kenmerkt door diversiteit in de breedste zin van het woord. Een diverse samenleving, waarbij er plek is voor iedereen, is een rijkere samenleving. Of het nu gaat over zaken als afkomst, opleiding, leeftijd, gender, lichamelijke beperkingen, mainstream of niche: alleen samen kunnen wij het verschil maken. En podiumkunsten kunnen en moeten hier een belangrijke rol in spelen. Zowel nieuw talent als gevestigde makers die een nieuwe weg willen inslaan kunnen een voorstel indienen.

MEER WETEN?

Meer informatie over The Next! en over de voorwaarden voor inschrijving vind je hier.

Panelleden The Next! 2022: Quirine Racké, Igone de Jongh, Mariana Aparicio Torres, Jörgen Tjon A Fong, Helena Muskens en Jeroen Pliester.

**************